Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

350ste uitzending Behind The Grooves op RosaFM

Letterhoogte:
Image Vrijdagavond 18 februari 2011 wordt het radioprogramma “Behind the Grooves” voor de 350ste keer uitgezonden op Rosa FM de lokale omroep voor Abcoude en De Ronde Venen. De huidige setting van programmamakers, Marcel van de Schraaf, Remco Touwtje en Gerrit van de Kolk draaien nog steeds de Oldschool Classics, Rare Grooves en Underground Funk uit vervlogen tijden, die erg populair waren in de jaren 80 in de discotheken over de gehele wereld.

Het programma heeft in bijna zeven jaar tijd landelijke en buitenlandse bekendheid gekregen mede dankzij een live interview in de studio van Rosa FM met Louis Johnson (Brothers Johnson) bekend van het nummer “Stomp”. Maar niet te vergeten interviews met Larry Dotson (Bar-Kays), Evelyn “Champagne” King,  Yvonne Gage, Michael Cooper (ConFunkShun), Melba Moore, Stedman Pearson van “Five Star”, Teena Marie (bekend van haar nummer “Behind the Groove”) en hadden we in een Amsterdams restaurant tijdens een etentje een interview met Delroy Murray van “Total Contrast” bekend onder andere van de nummers “Hit and Run” en “Takes A little Time”.

“Behind the Grooves” is als radioprogramma gestart in 2004 bij Rosa FM met Remco Touwtje en Frankie Rodriquez. Frankie heeft sindsdien veel Re-Edits op zijn naam uitgebracht op verschillende compilatie cdˋs bij een aantal platenmaatschappijen, maar heeft “Behind the Grooves” in 2009 verlaten. In 2005 is DJ André toegevoegd aan het team van Behind the Grooves. André is net na de 200ste uitzending gestopt met “Behind the Grooves”
Pieter van Veen is de gelederen komen versterken in 2008 en verzorgde de interviews met artiesten en beantwoorde in de chatroom van “behind the Grooves” de vragen en reactieˋs van vele luisteraars interactief vanuit de studio tijdens het programma. Pieter is in 2009 gestopt vanwege  zijn drukke werkzaamheden, maar heeft nu een eigen programma op Rosa FM.

Marcel van de Schraaf en Wilco Kruijt hadden een gelijkend radioprogramma bij een naburige lokale omroep en zijn daar eind 2008 gestopt en over gestapt naar “Behind the Grooves”. Wilco daarin tegen is in mei 2009 gestopt, omdat hij het niet meer kon combineren met een andere hobby, maar is vaak nog te gast op vrijdagavond in de studio van Rosa FM.
Vele vrijdagavonden kwam verwant Oldschool liefhebber Gerrit van de Kolk op bezoek in de studio. Gerrit heeft de taak van uitwerken wat betreft de playlist en het publiceren daarvan op de website www.behindthegrooves.nl voor zijn rekening genomen. Daarnaast heeft hij de taak van “controller” van het programma.

Vrijdagavond 18 februari wordt een memorabele avond, want alle oud medewerkers en DJˋs van het radioprogramma zullen aanwezig zijn en ook aan het woord komen. Er zal teruggekeken worden op 350 X “Behind the Grooves” .

Om niets te missen, luister dan ook vanaf  21.00 uur naar Rosa FM via 107.6 Ether, 103.3 op de kabel en wereldwijd via de internet Hi-Quality video live-stream www.rosafm.nl of www.behindthegrooves.nl

“Finally The Music Sounds Right On Friday Night”
Behind The Grooves
Behind The Grooves