Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

500x radioshow Behind the Grooves op Rosa Digitaal!

Letterhoogte:

Op vrijdag 4 april a.s. jubileert het radioprogramma voor 80’s oldschool classics, rare grooves en underground funk, Behind the Grooves. Het programma vol floorfillers van destijds, is dan alweer voor de vijfhonderdste keer te beluisteren. Behind the Grooves is op 2 april 2004 begonnen op RosaFM, de lokale omroep voor de gemeente Abcoude. Het is eigenlijk een dubbel jubileum. Niet alleen is het de 500e uitzending, het bestaat ook exact 10 jaar! In het voorbije decennium is het programma uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende radioprogramma’s op dit gebied, met luisteraars over de hele wereld.

De personele bezetting bij Behind the Grooves is in al die tijd wel eens gewijzigd. In 2004 zijn Remco Touwtje en Frankie Rodriquez gestart met het programma. Na bijna een jaar kwam DJ André de crew versterken. Net na de 200e uitzending verliet hij de show en voegden Marcel van de Schraaf en Wilco Kruijt (voorheen Midpoint Danceclassics) zich bij het team. Na een tijdje kreeg Frankie Rodriquez andere verplichtingen. Inmiddels was Gerrit van der Kolk al geregeld te vinden in de studio tijdens de uitzending en neemt hij sindsdien de taak van ‘controller’ van de show op zich. Wilco Kruijt is net als Frankie vanwege andere bezigheden gestopt met Behind the Grooves. Sinds 2009 is de samenstelling in handen van de doorgewinterde programmamakers Marcel van de Schraaf, Remco Touwtje en Gerrit van der Kolk. Maar, de originele bezetting heeft het programma niet geheel verlaten. Om de drie maanden is er een speciale 'Legacy Edition' van 'Behind the Grooves', die als vanouds gepresenteerd wordt door de gehele ORIGINELE ploeg.

Ook de artiesten uit die periode weten het programma feilloos te vinden. Tal van prominente helden en heldinnen uit het roemruchte oldschool disco-tijdperk maakten hun opwachting. Niemand minder dan Melba Moore, Teena Marie, Total Contrast, Bar-kays, 5 Star, Evelyn "Champagne" King, Barbara Weathers, Major Harris, Yvonne Gage en de supergroep ConFunkShun lichtten hun loopbaan graag toe in Behind the Grooves.

Maar het absolute hoogtepunt was wel het bezoek van één van de Brothers Johnson, de wereldberoemde bassist Louis Johnson. Hij scoorde samen met zijn broer talloze wereldhits en was bovendien te horen op het album "Thriller" van Michael Jackson. Hij vond het zó leuk dat hij gevraagd werd voor een interview, dat hij besloot de studio van Behind the Grooves persoonlijk te bezoeken. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, nam hij zijn basgitaar gewoon mee! Het resultaat was een live-jamsessie, waarbij hij lekker funky met de muziek meespeelde rechtstreeks in de uitzending. Daar zijn video-opnamen van gemaakt.

Onlangs nog zijn er interviews afgenomen door de Behind The Grooves Babe, Jazzy. Zij wist de wereldberoemde artiesten Jaki Graham, Howard Johnson en Sharon Brown voor de microfoon te krijgen. De crew van Behind the Grooves is daar nog altijd erg trots op.

Tijdens de 500e editie op 4 april a.s. zijn alle huidige en oud-medewerkers van de show te horen. Behind the Grooves is te beluisteren van 21.00 – 00.00 uur via de livestreams op www.rosadigitaal.nl, via smartphone en tablet (TuneIn Radio) en via de speciale Rosa Digitaal App. Die kun je vanzelfsprekend downloaden op www.rosadigitaal.nl, maar natuurlijk ook in de App Store (iOs) en de Play Store (Android).

Meer informatie kunt u lezen op www.behindthegrooves.nl

Behind The Grooves
Behind The Grooves