Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

Remco Touwtje

Letterhoogte:

Mijn naam is Remco Touwtje en ben (naar zeggen) in 1968 gevonden in een vuilnisbak van een ziekenhuis in Amsterdam. Remco Ter HaarIk ben opgegroeid in Abcoude, en tot 2006 heb ik daar mijn hele leven gewoond. In 1981 ben ik met een aantal lieden een piratenzender begonnen, genaamd Saturnus Radio. De muziek die wij toen draaiden was (hoe kan het ook anders) vergelijkbaar met de muziek die we heden ten dagen draaien bij Behind The Grooves. In 1986 kwam daar abrupt een einde aan toen het complete radiostation uit de lucht  werd gehaald door de toenmalige Radio Controle Dienst, het tegenwoordige Agentschap Telecom.

In 1988 kregen we - na seponatie van de rechtzaak die tegen Saturnus Radio was aangespannen - de mogelijkheid om als lokale omroep verder te gaan. Zo het geschiedde. Eigenlijk is Rosa FM (de voormalige lokale omroep voor Abcoude & Baammbrugge) een voortvloeisel van mijn geestekindje Saturnus Radio. Ik was dus ook vanaf het begin betrokken met de opbouw van Rosa FM, en had uiteraard zelf ook een radioprogramma.

1990 ben ik gestopt bij RosaFM, om samen met Frankie Rodriquez én andere voormalige leden van Saturnus Radio de draad weer op te pakken met (illegaal) uitzenden onder de vertrouwde naam Saturnus Radio. Dat duurde tot 4 oktober 1992, precies op de avond van de Bijlmerramp vliegramp. We zijn vlak na deze ingrijpende gebeurtenis uit de lucht gehaald, en Saturnus hield op te bestaan. Althans voorlopig. In 1993 hebben we in Amsterdam de draad opnieuw opgepakt, om vervolgens na een jaar ermee te stoppen.

Naast al het radiowerk tourde ik met de Saturnus Drive-in-show tót de eerste helft van de jaren 90 door het land, waarbij Frankie ons af en toe nog vergezelde.

Waarom ben je bij Behind The grooves begonnen?


Je kunt beter vragen: waarom ben je MET Behind The Grooves begonnen? Dat zal ik uitleggen: Frankie Rodriquez en ik hadden in de jaren na Saturnus Radio nog wel contact, maar niet meer zo intensief als daarvoor. Dat bleef zo tot het moment dat ik in 2004 weer deel ging uitmaken van Rosa FM. Ik kreeg toen het idee om een radioshow te maken waarbij 80's classics een prominente rol zou spelen. Aangezien dit mijn favoriete muziek is, baalde ik ervan dat het te weinig te horen was op de radio. Frankie was vlak daarvoor gestopt met een soortgelijk programma bij een radiopiraat in Amsterdam, die vanwege de aangescherpte regels moest stoppen met uitzenden. Ik heb vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en heb hem benaderd met de vraag of hij samen met mij ook zo'n programma wilde maken, in een soortgelijk concept . Frankie had er uiteindelijk wel oren naar, en op 2 april 2004 was onze radioshow geboren. Pas later hebben we de naam "Behind The Grooves" aan onze show gegeven, afgeleid van een nummer van Teena Marie genaamd "Behind the groove." De naam is bedacht door Frankie en André, die het wel catchy vonden klinken.

Niet veel later is DJ André (op verzoek van Frankie) ook deel gaan uitmaken van het team. André maakt inmiddels vanwege omstandigheden geen deel meer uit van Behind The Grooves. Jammer genoeg heeft Frankie ook in april 2009 afscheid genomen maar Marcel van de Schraaf en Wilco Kruijt zijn de gelederen in december 2008 komen versterken omdat zij bij hun toenmalige lokale omroep waar zij hun programma "Midpointdanceclassics" maakte niet meer op hun manier hun programma konden maken. Wilco daarin tegen heeft vanwege een andere tijdrovende hobby (karpervissen) Behind the Grooves ook verlaten. Maar hij is nog geregeld te vinden in de studio of in de chatroom op vrijdagavond.

Wat is je favoriete muziek?


Ik mag graag een "mopje" luisteren van o.a. Shannon, Stacey Lattisaw, D-train, Evelyn "Champagne" King, Alfie Silas en Chocolate Milk. Voor wat betreft oldschool rap vind ik Mantronix, Captain Rapp en G.L.O.B.E. & Whiz Kid wel lekker om de gehoorgangen te stimuleren.

Wat is de grootte van je platen- of CD-collectie?

Pfffff..... In mijn  woning heb ik ze netjes in de kast op zolder staan. Maar terugkomend op je vraag: het zijn ongeveer 900 12-inches, 600 CD's, 400 singles (met de meest uiteenlopende muziek) en een klein aantal LP's.Remco Ter Haar

Wat zijn je hobby's c.q. bezigheden, behalve Behind The Grooves?

Ach... als hoofd Programmering rommelde ik nogal veel bij de voormalige lokale omroep. Verder surf ik regelmatig op het internet, en ik mag graag een stukje "kledderen" op het gasfornuis.

Wat zijn je favoriete gerechten, en wat lust je totaal niet?

Voor een broodje shoarma kun je me ALTIJD wakker maken. Ik ben er zelfs zó gek op, dat ik het op een keer presteerde om er 6 achter elkaar op te eten. Verder ben ik qua eten niet zo heel erg kieskeurig, maar er zijn twee dingen die ik écht NIET lust: "Rooie kool en biet" (lekker is het niet!). Bij bietjes lijkt het wel alsof je een hap aarde neemt, en rode kool geven ze maar aan een knaagdier! Brrrrrr!

Heb je verder nog iets te melden?


De studio van ROSADIGITAAL in Abcoude, is op vrijdagavond écht een uitje voor mij geworden. Het is ook hartstikke lekker om de vervlogen "kletsers" te draaien. Bovendien wordt er tijdens de uitzending behoorlijk veel gelachen, wat het alleen maar plezieriger maakt! Ik hoop daarom het nog heel lang te kunnen en mogen doen. Maar mijn boodschap aan de lezers is uiteraard: "Stay tuned for Behind The Grooves. With the BEST Oldschool Classics, Rare Grooves and Underground Funk on www.behindthegrooves.nl".

Behind The Grooves
Behind The Grooves