Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

Sebas ("De uitzendkracht")

Letterhoogte:

sebastiaanHallo ik ben Sebastiaan van der Jagt en ben opgegroeid in het bloemendorp Aalsmeer. Daar is ook de passie van radio begonnen toen ik in 1986 bij het Music Radio Aalsmeer ben begonnen als sportverslaggever. Helaas mocht radio maken in de ether toen niet dus was het altijd spannend of we weer het einde van de dag haalden en de zender uit konden zetten. Aan het einde van 1987 kwam er een einde aan het piratenbestaan en viel er eigenlijk een gat op de zaterdag. Tja.. dan ga je andere dingen doen. In ons geval met de oude groep was dat concerten bezoeken en draaien in de plaatselijke discotheek. Tenslotte was en is nog steeds muziek niet weg te denken uit mijn leven en dus ook is de passie voor radio niet verdwenen. Al snel werden lokale omroepen gelegaliseerd en was het niet meer nodig om op "Theo" te wachten als we de zender uit deden. Een jaar of vijf geleden ben ik met een aantaal ex-piraten van Saturnus in contact gekomen en al snel kwamen we er achter dat er een directe klik kwam. Nu zit ik dus ook al sinds 2005 met deze mensen bij ROSADIGITAAL. Vanaf het begin heb ik me bezig gehouden met de kantoor en radio- automatisering om programma's mogelijk te maken. Daar komt veel voor kijken en heeft de nodige nachtelijke uurtjes gekost. Natuurlijk nog steeds met veel plezier.


Waarom ben je bij Behind The grooves begonnen?
Tja. Als “uitzendkracht” rol je wel eens ergens in. Zo ook op de vrijdagavond waar ik vaak te vinden was als “uitzendkracht” voor en achter de schermen. Het hoefde niet gek genoeg te zijn of ik zag het als een uitdaging weer iets nieuws neer te zetten.

Wat is je favoriete muziek?
Dat is voor mij een hele brede smaak. Ik houd van een leuk nederlands (vlaams) talig plaatje maar een goeie van de Simple Minds gaat er bij mij ook wel in. En... als we het over de vrijdagavond hebben en dus de muziek van Behind the Grooves, dan gaat een goeie discostamper (kletser) er ook goed in. Omdat de muziek exotisch kan zijn heb ik vaak naar artiesten en titels moeten zoeken. Als ik dan terug denk aan de jaren 80 dan waren dat de jaren waar ik veel herinneringen aan heb. Denk aan de Decibel en Counterpoint tijd.


Wat is de grootte van je platen- of CD-collectie?
Die is bij mij niet in aantallen maar in Gbytes. En die is best wel groot.

Wat zijn je hobby's c.q. bezigheden, behalve Behind The Grooves?
Ik hou ervan om met mijn vrouw lekker de natuur in te gaan. De rust op te zoeken en lekker even niks hoeven te doen. Maar naast men werk als ICTer zit ik voor de hobby graag achter de computer en onderhoud diverse internetsites en de radioautomatisering bij Rosa Fm. Natuurlijk mag muziek niet ontbreken en bezoek ik graag een concert. Hier in belgie hebben ze hier in de zomer voldoende mogelijkheden. Een ervan is  Wergter. Een jaarlijks terugkerend evenement of het Leuvense Beleuvenissen.

Wat zijn je favoriete gerechten, en wat lust je totaal niet?
Wat ik totaal niet lust.... KAAS!!! Voor de rest wordt ik in de wandelgangen wel eens kliko genoemd.


Heb je verder nog iets te melden?
Dat ondanks ik in België woon de afstand naar Abcoude allang niet zover is als de andere kant van de wereld.

Behind The Grooves
Behind The Grooves