Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

Behind The Grooves | Laatste nieuws

In Memoriam DJohn "Soulbrother" van Esch

Image Afgelopen zaterdag 30 oktober bereikte ons het droevige bericht dat op 52 jarige leeftijd en vaste luisteraar en bezoeker van de chatbox van Behind The Grooves, DJohn van Esch uit Rotterdam is overleden aan een slepende ziekte. Djohn heeft een aantal keren onze oude studio bezocht tijdens onze uitzending en zou in ons nieuwe onderkomen ook nog een keer de classics (waar hij ook fan van was) komen beluisteren. Helaas heeft dit niet mogen gebeuren. Aanstaande vrijdag zullen wij een moment stil staan van het overlijden van Djohn tijdens de uitzending. Wij wensen familie, vrienden en kennisen van DJohn heel veel sterkte toe aankomende tijd.

Marcel, Remco en Gerrit

Behind the Grooves 2 uur langer op RosaFM

Vanaf heden is de zendtijd van Behind the Grooves uitgebreid met 2 uur extra Oldschool Classics, Rare Grooves en Underground Funk. Na de reguliere uitzending op vrijdagavond op RosaFM tussen 21.00 en 00.00 uur gaan we tot 02.00 uur nog even door met BTG-NONSTOP. Dit vanwege de veelvuldige vraag van onze luisteraars. Wij hebben dit in overleg met RosaFM tot stand weten te brengen. Wij wensen je veel plezier in de nachtelijke uren van vrijdag op zaterdagnacht.

Marcel, Remco & Gerrit

Frankie Rodriquez stopt bij Vinyl-Masterpiece

Image Afgelopen week vertelde oud programmamaker van BTG Frankie Rodriquez bij ons in de uitzending, dat hij stopt bij de platenmaatschappij Vinyl-Masterpiece. Frankie stelde de laatste jaren onder andere de cdˋs Masterpiece en Night Time Lovers samen en leverde de daarvoor de uitgebrachte tracks aan. Ook kwamen er vele re-edits van zijn hand die op deze cdˋs werden uitgebracht. Frankie gaat zich meer richten op andere leuke dingen in het leven, maar vertelde dat hij nog geregeld op bezoek komt bij Behind The Grooves om toch nog even het sfeertje te proeven van de classics.

Behind The Grooves goes 80s House

Aanstaande vrijdag 2 juli 2010 blijft het populaire radio programma Behind The Grooves op Rosa FM in de jaren ˋ80, maar niet met de muziek die je wekelijks gewend bent zoals de Oldschool classics, Rare grooves en underground funk maar met de 80s house muziek. Eind jaren 70 begin jaren 80 is deze muziek ontstaan. De pioniers van deze muziek waren onder andere ">Farley'Jackmaster'Funk">Steve 'Silk' Hurley">Mr. Fingers en &feature=related">Frankie Knuckles . De eerste house klinkt niet echt als de latere house. Rond 1983 ontstaat langzaam de vorm waarin house bekend werd in onder andere de Warehouse in Chicago (waar house-muziek ook zijn naam aan dankt), waar onder andere Frankie Knuckles draaide als DJ, en in de Paradise Garage (waar de term garage vandaan komt) in New York, waar Larry Levan zijn draaikunsten vertoonde. In de zomer van 1987 slaat tijdens de Summer of Love house-muziek, waaronder ook de techno uit Detroit over naar Europa. Eerst van Ibiza naar Engeland, daarna volgt de rest van Europa snel. Vrijdagavond 2 juli wordt weer een avond om "likkebaardend" aan de radio te zitten bij Rosa FM. Vanaf 21.00 uur zullen de eerste houseklanken je speakers uitkomen via de 107.6 ether (Regio Amsterdam), 103.3 op de kabel in Abcoude en Baambrugge en via de Hi-Quality internet livestreamˋs www.rosafm.nl , www.behindthegrooves.nl en vanaf 22.00 uur op www.apcsradio.com .

Frankie Rodriquez en SpeakerFreak bij BTG

Image Afgelopen vrijdagavond 4 juni waren Frankie Rodriquez en Paul (aka SpeakerFreak) weer in de studio tijdens de uitzending van Behind The Grooves. Het meegenomen vinyl van de heren bleef niet onbespeeld. Er kwamen weer een aantal nooit gedraaide platen op de ˋWheels of Steelˋ. Frankie kon het zoals gewoonlijk niet laten om even een aantal platen aan elkaar te mixen. De avond werd afgesloten na de uitzending met een shoarma als vast item in het 4e uur BTG.

Lees meer...

Behind The Grooves
Behind The Grooves