Get Adobe Flash player

Luister binnenkort weer naar Behind the grooves


listen with Window Media Player   listen with Winamp   listen with iTunes   listen with RealPlayer

Behind The Grooves | Laatste nieuws

Behind the Grooves tijdens de vakantie

Image

 

 

 

 

 

 

 

Voor het eerst in de historie van Behind the Grooves zijn alle medewerkers gelijktijdig met vakantie. Dit betekent overigens niet dat er geen uitzending plaats zal vinden. Tijdens onze afwezigheid zullen we jullie toch wekelijks voorzien van een portie non-stop old-school tracks zoals je dat van ons gewent bent. Tijdens deze uitzendingen nodigen we je van harte uit om gebruik te maken van onze chatbox. Tevens verschijnt direct na de uitzending de meest actuele playlist op onze website, even de URL verversen en je weet precies wat er die avond gedraaid is. Je ziet, zelfs tijdens de vakantie draait Behind the Grooves gewoon door en het maakt niet uit waar je op vakantie bent...luisteren en chatten kan wereldwijd via onze website. Bij deze wensen we jou als luisteraar en/of bezoeker van onze site een heel fijne vakantie toe en....vanaf 14 augustus zijn wij er weer 'live' bij.

Team Behind the Grooves

Fayette Pinkney (Three Degrees) overleden

Image Helaas zitten we even in het hoekje met de overlijdensberichten. Helaas bereikte ons in de afgelopen week ook het trieste bericht dat Fayette Pinkney, één van de zangeressen van de Three Degrees 27 juni is overleden. Fayette was één van de zangeressen van het eerste uur en kwam in 1976 bij de groep. Zij behaalde een bachelor's graad in de psychologie en in 1984 een master's graad aan de Lincoln University, tevens werkte zij als raadgever en stemtrainer. In 1994 schonk zij het leven aan een dochter Ayana Alexandria die jammerlijk na een aantal dagen stierf. Fayette werd 61 jaar.

Welkom bij de website van Behind The Grooves

 

Van harte welkom op de vernieuwde website van "Behind The Grooves". Na de vernieuwing wat betreft het format van het programma zijn wij niet stil gaan zitten. Dit heeft geresulteerd in een compleet vernieuwde website waar nieuws, fotoˋs, videoˋs, de playlists en nog veel meer te vinden is over "Behind the Grooves".

Elke vrijdagavond tussen 21:00 uur en 00:00 uur kun je inschakelen op de 192 KB/Sec livestream van RTV Ronde Venen. Klik op één van de mediaplayers links op onze website om Behind The Grooves te kunnen beluisteren via internet. Buiten de tijden dat  wij van "Behind the Grooves" de beste Oldschool Classics, Rare Grooves, Underground Funk en New Jack Swing ten gehore brengen kun je luisteren naar de programmaˋs van RTV Ronde Venen.

Wij wensen je veel plezier en neem een kijkje op onze vernieuwde website

Remco, Marcel en Gerrit

Check ook eens onze HYVES pagina en laat je reactie achter.

Michael Jackson overleden

Image Michael Jackson is donderdag 25 juni op 50-jarige leeftijd overleden. De King of Pop werd in zijn huis in Los Angeles getroffen door een hartstilstand en pogingen om hem te reanimeren mochten niet meer baten. Hij overleed kort na aankomst in het Ronald Reagan UCLA Medical Center in Los Angeles, waarvoor zich honderden mensen hadden verzameld.

Nadat eerst de entertainmentwebsite TMZ en de Los Angeles Times met het nieuws over de dood van Jackson naar buiten kwamen, werd dit even later bevestigd door lijkschouwer Fred Corral van Los Angeles. "Toen de ambulance aankwam ademde hij al niet meer. Om 14.26 uur (lokale tijd) hebben we zijn dood vastgesteld", vertelde hij aan CNN.

Jackson, die drie kinderen nalaat, zou op 13 juli beginnen met een reeks concerten in Londen. Om goed voorbereid te zijn voor zijn comeback verkeerde hij juist in uitstekende conditie, zei een woordvoerder van de familie. Toch waren er de laatste tijd ook diverse berichten dat Jackson met gezondheidsproblemen zou kampen en sterk zou zijn vermagerd.

De in de Amerikaanse staat Indiana geboren Jackson gaat de geschiedenis in als een van de grootste artiesten van de vorige eeuw. Zijn carrière begon eind jaren zestig als lid van de Jackson 5, een band die hij vormde samen met zijn broers. Vanaf 1972 ging hij solo verder, wat direct resulteerde in de enorme hit 'Ben'. Eind jaren 70 maakte hij diverse albums met zijn broers onder de naam The Jacksons, wat resulteerde in hits als "Shake your body (down to the ground)" en "Can you feel it". Vanaf 1979 ging hij definitief solo verder met albums als "Off the wall", "Thriller", "Bad" en "Dangerous".

In totaal scoorde Jackson, die dertien Grammy Awards won, in Nederland zes nummer 1-hits. In de Verenigde Staten stond hij zelfs dertien keer bovenaan de hitlijst. Het album 'Thriller' uit 1982 is wereldwijd nog altijd het best verkochte album uit de popgeschiedenis.

 

Will Downing over zijn laatste album

Image Super Smooth Soul man Will Downing heeft zijn eigen interpretatie van wat soul klassiekers op schijf gezet en noemt zijn nieuwste CD heel kenmerkend “ Classique”.
De zanger, welke nog steeds geveld is door een chronische spierziekte waardoor hij in een rolstoel is belandt, biedt het nieuwe project aan met kenmerkende geluiden uit de jaren 70 en vroege jaren 80. “Classique” geeft interpretaties van de soul klassiekers van niemand minder dan de legendarische Barry White en David Ruffin. Downing versiert het schijfje ook met de originele tracks gelijkend aan de bekende hits van weleer.

Lees meer...

Behind The Grooves
Behind The Grooves